Kameror

Här är de kameror jag använder idag

En Canon 500D, inköpt 2011

En Canon 40D, inköpt bättre begagnad våren 2014.

En Canon 50D, inköpt bättre begagnad våren 2014.

Tidigare hade jag en Nikon D40x som jag köpte när den var ny på marknaden 2007. Det är en väldigt trevlig kamera som jag haft mycket glädje av, men den räcker inte till i ridhus. Därför är den såld nu.

Sen jag köpte 500Dn ville jag ha en reserv om den skulle gå sönder, då är det mest praktiskt ha samma märke. Därför blev det först en begagnad 40D då den är robust och trevlig att jobba med. Den är ju snäppet över 500D mot semiproffs så det är en bra kamera. Har även varit sugen på en 50D en längre tid så nu tog jag mig råd att även köpa en sådan.

Jag vet att de är utgångna modeller, men då är också priset lägre. Jag behöver inte utfällbar skärm eller möjlighet att filma då jag har en separat videokamera. De tar båda väldigt fina bilder och inställningsmöjligheterna räcker för mina behov. Är väldigt nöjd med dom och hoppas de håller länge än!

Jag brukar oftast ha med mig en liten Ixus 60 (6 mpx). Jag vet, den är gammal men liten och smidig, lätt att ha med och kan bäras i bältesfodral. Den tar i alla fall bättre bilder än min mobil och känns mer naturligt för mig som inte är gift med telefonen.

Så har jag en Minolta Z3 (4 mpx) som har 12x zoom och tar riktigt bra bilder. Den används också ibland även om tekniken har sprungit ifrån även den.